БлогСоветиКако се тестираат Gore-tex јакните?

Како се тестираат Gore-tex јакните?

09 Март 2018
Како се тестираат Gore-tex јакните?

Gore-tex е водоотпорна и дишлива мембрана која е измислена во 1969 година од Вилберт Ли Гор.

Мембраната ја одбива водата, додека дозволува да помине водената пареа и е дизајнирана да биде лесна ткаенина за сите временски услови.

Составена е од растеглив политетрафлуороетилен (PTFE), кој е попознат под генеричкиот заштитен знак Тефлон.

Во продолжение ќе видиме неколку тестови на Gore-tex мембраната кои гарантираат дека ќе останете суви при неповолни временски услови.

Тест за непропустливост на вода

Тест за непропустливост на ветер

Тест за дишливост

Stani avtor

Последно од Блог

Оди најгоре