БлогДостигнувањаНајбрзиот лизгач на светот

Најбрзиот лизгач на светот

03 Април 2018
Најбрзиот лизгач на светот

Освојувачот на златниот медал, олимпиецот Кјелд Нуис отпатува во Лулео, Шведска да се увери колку може да биде брз на мраз. Ова за него претставува посебен предизвик.

Неговиот тим изгради воздушен штит - поставен зад автомобилот - и посебен аеродинамичен брзински костум со што му се дозволува да се движи колку што е можно побрзо.

На крајот сите беа изненадени и импресионирани, достигнувајќи максимална брзина од 93 километри на час.

Stani avtor

Последно од Блог

Оди најгоре