БлогПриказ на предметите според таг: авантури

Пејзажите и авантурите низ кои нè води ова тајмлапс видео се несомнено волшебни. Ова место со сигурност е местото на кое би сакале да одите и да истражувате.

Патагонија е дестинација од соништата за многу планинари, алпинисти, авантуристи и љубители на природата.

Кон крајот на наредниот месец, Војислав Гушевски и Горан Величковиќ, тргнуваат на една несекојдневна и необична авантура на велосипед. Ја нарекуваат Via Adriatica, рута која ќе ја возат од главниот град на Словенија, Љубљана, па преку целото Јадранско приморје, преку поголемите хрватски и црногорски градови, преку Шкодра (Скадар) и Тирана во Албанија, се до македонскиот бисер, Охрид.

Минатата недела, на 21 јуни, летната пресвртница се случи во Северна Америка. Тоа е најдолгиот ден во годината, а при прославувањето BASE скокачот Мајлс Даишер постави нов светски рекорд, со што направи 63 скокови во рок од 24 часа.

Има нешто заедничко меѓу скајдајвингот и нуркањето - даваат целосна слобода на движење во 3D просторот.

Сара и Мет Парк, пораснале не толку далеку еден од друг во Јута. Родителите на Сара секогаш биле љубители на природата, така што таа со нејзиното семејство едноставно правеле камп патувања низ Западот со желба да истражуваат.

Шамони, Франција, е едно од најпрестижните места во светот за аутдор спортови. Се наоѓа во подножјето на Мон Блан, највисокиот врв на Западна Европа, и нуди ретка можност на посетителот - чувство на авантура, без кое едноставно не можете да живеете откако сте ја вкусиле оваа грандиозност.

За магијата на планината имам доста пишувано и сум ја осетила многу пати досега. Ако нешто знам со сигурност, тоа е дека никогаш нема да престанам да се изненадувам од нејзините убавини и да уживам во нејзините мириси и бои. Така и овој викенд, кога одлучив денот да го поминам на Кораб, оној огромен и моќен убавец, што го знаев само од „другава” страна, од искачувањата на највисокиот, Голем Кораб.

4800 часа се потребни за поминување на најдолгата туристичка рута во светот.

Да поминеш 11.000 километри со школски автобус? Можеби ви звучи чудно, но да знаете дека нема невозможни нешта во душата на еден патник.

Stani avtor

Последно од Блог

Оди најгоре