БлогПриказ на предметите според таг: адреналин

Британецот Брајсон Вилијам Вердун Хејс, ветеран од Втората светска војна и учесник во отфрлувањето на сојузните сили во Нормадија, вчера скокна со падобран на 101 година од животот и стана најстарата личност на светот што го стори тоа.

Изгубениот град Петра во Јордан е навистина едно од најголемите чуда на светот. Тоа е неверојатна дестинација во Јордан, која едноставно мора да ја посетите за да поверувате.

Крис Бертиш, сурфер на големи бранови, пред три месеци замина од брегот во Мароко со рачно изработена 6 метарска сурф-даска со весло во невозможна цел: да го помине цел Атлански океан. Дали успеал? Дали преживеал?

Фрирајд скијањето во Македонија станува еден брзо-растечки и доста популарен адреналински спорт. Македонија има долги планински масиви долж западната граница и некои од најстрмните падини се на северозападната страна, каде снегот се задржува доста долго.

Иако можеби го обожавате, кинескиот чај тешко дека ќе го поврзете со возбудувањето, адреналинот и стравот од смртта.

Од друга страна, планината Хуашан во Кина ги поврзува сите овие работи заедно благодарејќи на неверојатната патека која води до чајџилницата на нејзиниот врв.

Параглајдерството во Македонија има одредена традиција. Благодарение на планинскиот релјеф, лесниот пристап до планините, и временските услови кои овозможуваат летање преку целата година, Македонија стана мамка за параглајдеристи ширум светот.

Параглајдерството стана брзо растечки спорт, а истотака и туристичка атракција која овозможува скоро секој да може да ја доживее слободата на летањето.

Како скијач кога ќе се соочите со длабок и ненатапкан снег добро е да имате на ум за каков вид на снег се работи. Ризикот од лавина секогаш постои! Никогаш не одете сами и секогаш најавувајте се кај вашите пријатели за вашиот престој во природа и планираното време на враќање.

Замислете убав сончев пролетен ден, зеленило насекаде, го паркирате вашиот автомобил на еден убав планински предел со прекрасен поглед. Го отворате багажникот од вашиот автомобил и го земате вашиот параглајдер спакуван во ранец, го ставате на грб и пешачите до одредена точка од каде би сакале да полетате.

Stani avtor

Последно од Блог

Оди најгоре