БлогПриказ на предметите според таг: велосипедизам

Битолчанката Мартина Николовска и кавадарчанецот Мите Ташев за 11 дена поминаа вкупно 1924 километри по велосипедската траса „Виа Централа“ почнувајќи од Белград до Хамбург.

Британски велосипедист го сруши досегашниот Гинисов светски рекорд кога прв пат околу светот, околу 29.000 километри, ги помина со велосипед за помалку од 80 дена.

Погледнете го ова страшно и возбудливо возење на тројца планински велосипедисти како прават брзо и диво спуштање од Доломитите во Италија.

Кон крајот на наредниот месец, Војислав Гушевски и Горан Величковиќ, тргнуваат на една несекојдневна и необична авантура на велосипед. Ја нарекуваат Via Adriatica, рута која ќе ја возат од главниот град на Словенија, Љубљана, па преку целото Јадранско приморје, преку поголемите хрватски и црногорски градови, преку Шкодра (Скадар) и Тирана во Албанија, се до македонскиот бисер, Охрид.

Ако Италијанците ја имаат “Giro d’Italia”, a Французите ја тераат “Tour de France”, ние, Македонците треба да ја имаме “Tour-ни ја Македонија”. И тоа да се изведе низ целава држава. Од Исток до Запад, од Север до Југ.

Четворица ентузијасти на две тркала ќе го прослават христијанскиот празник Велигден и ќе поминат преку 400 километри низ убавините на Македонија. Од утре до понеделник, преспивајќи четири ноќи кај нивни пријатели од внатрешноста, Војислав Гушевски, Горан Величковиќ и Гоце Глигуровски со велосипеди ќе тргнат од Скопје, ќе поминат низ Велес, Битола, Охрид и преку Дебар, Маврово и Гостивар повторно се враќаат во Скопје.

Ви дошло крајно време да почнете да вежбате, но незнаете што? Дали во теретана, јога, пилатес, танци...?

Покрај тоа што возењето велосипед е здраво, туку e и економично, и да не споменуваме на тоа дека и ја зачувувате природата.

Во продолжение прочитајте ги петте причини поради кои просто мора да поседувате велосипед.

Stani avtor

Последно од Блог

Оди најгоре