БлогПриказ на предметите според таг: опрема

Планинарите се практични луѓе. Секако дека се - на кој би му дале да носи непотребни работи на грбот или во раце? Но, овие пет корисни и забавни работи секој планинар може да ги понесе со себе, а на планина ќе му бидат од корист или ќе го успоруваат.

Чевлите се основен дел од планинарската опрема. Или подобро речено основен дел од опремата за секој кој тргнува на излет во планина. Основната функција на чевлите е да се чувствуваме сигурно на секој терен на кој можеме да се најдеме на планина.

Правилото на планинарење, а може да се рече и уживањето во секоја друга outdoor активност, е начин на кој сте се облекле за таа активност.

Градоначалникот на Сент Герваис и советник за подрачјето на Мон Блан, Жан-Марк Пеилекс го потпиша локалниот подзаконски акт кој ја проширува минималната опрема која треба да ја имаат планинарите кои сакаат да го искачат Мон Блан преку Гуте рутата. Оваа законска одредба веднаш стапи на сила.

Ако има некој што знае понешто за опрема, најверојатно тоа е алпинистот Томи Колдвел. Во ова видео, ќе погледнеме во неговиот дом, неговата опремена барака со болдер ѕидови, и неговата колекција на опрема и како му е се организирано.

Европскиот стандард EN 13537 е во употреба од 1 јануари 2005 година и е направен поради правилно информирање и заштита на потрошувачот. Ги стандардизира температурните зони на вреќата за спиење произведени или се во продажба во Европа.

Приколка за велосипед или подобро кажано камп приколка за велосипед. Многу практична и корисна работа за сите велосипедисти кои уживаат во возењето на долги патеки и кампувања.

Планинарските стапови се налик на скијачките со една разлика што овие се од телескопски вид така што може да ги прилагодите според својата висина и теренот по кој планинарите.

Нема кампер кој не се сретнал со проблеми како влажен, нерамен или кос терен.

Револуционерниот дизајн на „лебдечки“ шатори го пружа решението за овие проблеми и овозможува поголема заштита од инсекти и животни.

Полека доаѓа времето кога поголемиот број планинари рекреативци и луѓе љубители на природата се будат од зимскиот сон и се упатуваат кон планините, а таму најбитното нешто се обувките кои ги носите.

Кога треба да ги одберете вашите кондури за планинарење тогаш внимателно разгледајте на овие важни работи.

Stani avtor

Последно од Блог

Оди најгоре