БлогПриказ на предметите според таг: пешачење

Движењето во планина се разликува од движењето во низините или градското опкружување. Во моментот на планинарење постојат поголеми опасности од пад и повреди. За да ги сведеме тие опасности на миминум, битно е да се познаваат некои основни работи.

Повеќето авантуристички видеа што ги споделуваме се за неверојатни патувања кои режисерот ги доживува при креирањето на тој клип.

4800 часа се потребни за поминување на најдолгата туристичка рута во светот.

PCT (Pacific Crest Trail) е long distance патека - односно пешачка планинарска патека, долга точно 4.297 километри која се протега во САД од мексиканската граница до границата со Канада. Планинарите кои ќе ја завршат оваа рута се нарекуваат thru hikers.

Лекарите постојано предупредуваат на важноста на прошетките, но за да имате добри резултати, потребно е да пешачите многу повеќе отколку што мислите, стои во заклучокот на новата британска студија.

Ранецот секогаш е со нас - на сонце, студ, ветер, снег и дожд. Во него го собираме целиот дом за време на пат, па затоа треба да се погрижиме неколкудневниот соживот со него да е навистина пријатен.

Неодамнешни студии кои доаѓаат од Далечниот исток покажуваат колку свежиот воздух е навистина здрав и колку влијае на здравјето на човекот за разлика од оној кој го дишеме во градските средини.

Кога викендот го резервираш за омилениот град, па тоа уште и вклучува прошетка до околните села-планини, знаеш дека нема шанси да не те чека уште еден преубав викенд.

Планинарските стапови се налик на скијачките со една разлика што овие се од телескопски вид така што може да ги прилагодите според својата висина и теренот по кој планинарите.

Пред заминување на планина важно е добро да се испланира турата, за тоа како би се соочиле со сите предизвици кои ви стојат на патот до планинскиот врв. Неопходно е да се соберат сите информации и добро да се подготвите. Еве некои елементи на планирање на тура.

Страница 1 од 2
Stani avtor

Последно од Блог

Оди најгоре