БлогПриказ на предметите според таг: рекреација

Ден недела, ден за природа. Ако ме прашате мене, за мене секој ден е ден за природа, но модерното време не ни го дозволува тоа задоволство.

Сингл девојки, момци, сметате ли дека секогаш ви е потребен некој за да си го направите викендот прекрасен? Можам да кажам дека ако одговорите на ова прашање со Да, ќе го дадете најпогрешниот одговор некогаш во животот.

„Мијаците се дел од македонскиот народ кој живее во Мијачијата или долнореканскиот крај покрај реката Радика. Тие се познати по нивната култура, архитектура, обичаи и културно и национално наследство. Територијата на која живеат Мијаците е реканскиот регион со подрегионите. Денес, голем дел од мијачките села не се населени, бидејќи населението почнало да се преселува во почетокот на XX век. Голем број на Мијаци се преселиле во Дебар, Скопје и Битола. Населените места Ореше, Папрадиште и Мелница во Велешко и Смилево во Демирхисарско биле населени од Мијаци за време на Отоманската Империја.”

Ранецот секогаш е со нас - на сонце, студ, ветер, снег и дожд. Во него го собираме целиот дом за време на пат, па затоа треба да се погрижиме неколкудневниот соживот со него да е навистина пријатен.

Планинарскиот клуб „Македон“ оваа година полни 9 години, по тој повод ја организираат традиционалната роденденска тура „Кожле - Карабуниуште“ што воедно била прва тура на планинарското друштво во 2008 година.

Ви дошло крајно време да почнете да вежбате, но незнаете што? Дали во теретана, јога, пилатес, танци...?

Неодамнешни студии кои доаѓаат од Далечниот исток покажуваат колку свежиот воздух е навистина здрав и колку влијае на здравјето на човекот за разлика од оној кој го дишеме во градските средини.

Кога викендот го резервираш за омилениот град, па тоа уште и вклучува прошетка до околните села-планини, знаеш дека нема шанси да не те чека уште еден преубав викенд.

Планинарските стапови се налик на скијачките со една разлика што овие се од телескопски вид така што може да ги прилагодите според својата висина и теренот по кој планинарите.

Сигурно на телевизија сте начекале да ги видите оние „фрикови“ кои висат на карпи држејќи се на малото прсте... „wow кои лудаци“ е првата мисла која ви се врти низ глава, а можеби и сте посакале да бидете во нивна кожа.

Страница 1 од 2
Stani avtor

Последно од Блог

Оди најгоре