БлогПриказ на предметите според таг: скијање

На 17 март, седум атлети тргнаа во предизвикот да ја поминат најдолгата ски патека во светот. Поаѓа од австрискиот главен град Виена, поминува низ некои од највисоките врвови на Алпите и завршува во францускиот град Ница. Нивната цел е да поминат 1917 километри за 40 дена и да го подобрат единствениот рекорд на оваа патека кој е направен во 1971 година.

1917 километри и 85 000 метри позитивна денивелација преку најзначајните врвови на Алпите е најдолгата скијачка тура во светот. Почнува од австрискиот главен град Виена, а завршува во францускиот град Ница.

Фрирајд скијањето во Македонија станува еден брзо-растечки и доста популарен адреналински спорт. Македонија има долги планински масиви долж западната граница и некои од најстрмните падини се на северозападната страна, каде снегот се задржува доста долго.

Како скијач кога ќе се соочите со длабок и ненатапкан снег добро е да имате на ум за каков вид на снег се работи. Ризикот од лавина секогаш постои! Никогаш не одете сами и секогаш најавувајте се кај вашите пријатели за вашиот престој во природа и планираното време на враќање.

Stani avtor

Последно од Блог

Оди најгоре