Блог
17 Декември 2017
Швајцарската технологија достигнува нови врвови и ја отвора најстрмната жичара на светот.
14 Декември 2017
10 балкански места кои треба да ги посетите во вашиот живот. Денес е вашиот среќен ден, ние ги избравме најдобрите балкански места кои треба да ги посетите! Да бидеме искрени, постојат уште десетици други, но моравме да ја зацртаме линијата некаде и да ги одбереме најдобрите. Сега навистина ќе уживате…
13 Декември 2017
Да се навратиме во октомври, кога качувачите Бред Гобрајт и Џим Рејнолдс поставија нов рекорд на „Носот“ во Јосемити, што претставува најкорисно искачување во светот со експлозивни 2 часа, 19 минути и 44 секунди.
13 Декември 2017
Со најдолга независност, со најстар парламент на светот, со неверојатни природни феномени, Исланд моментално е една од најинтригантните светски дестинации. Сите кои сакаат авантура и недорпена природа сигурно барем еднаш посакале да го посетат овој чудесен остров.
11 Декември 2017
Параглајдингот е еден од најлесните начини да се оствари сонот на човекот да лета. Затоа без обѕир што е релативно нов, овој адреналински спорт многу брзо стана популарен. Интересот за параглајдинг интензивно се шири, особено во последните петнаесет години, денес го достигна врвот на спортското воздухопловство.
10 Декември 2017
Најдобро е да се тргне од наједноставните планини кои ни се во близина, секој град во близина има барем една лесна планина или рид за почетници, а тоа е она што ви е потребно... Само треба да се тргне, како да е тоа наједноставната работа на светот. И е наједноставна,…
09 Декември 2017
Денес, напредокот на технологијата и развојот на апликациите за паметни телефони ни даваат целосна слобода да го организираме самото патување од соништата.
06 Декември 2017
Американецот Ерик Вехенмајер е заболен од јувенилна ретиносхиза, генеричка болест поради која има оштетување на видот. Роден е на 23 септември 1968 година. Ерик го изгубил видот на 13 години но тогаш не сакал куче водич ниту го учел Браилеовото писмо бидејќи сакал да докаже дека и понатаму може да…
05 Декември 2017
„Библијата за планинарските експедиции во Непал“ или поточно Хималајската база на податоци сега е достапна за секого. Претходно, информациите содржани во базата беа достапни само на CD, но чуварите на евиденциите зад овој богат ресурс ги објавија податоците онлајн на himalayandatabase.com каде симнувањето е бесплатно.
13 Ноември 2017
Жан Бапист-Чендлер е француски параглајдерист, а воедно и продуцент на бесни видеа од неговата област каде ги презентира своите вештини до максимум. Погледнете го неговото последно видео Weightless...
13 Ноември 2017
Ел Капитан, сон за многумина, а уште поголем предизвик за оние кои се осмелуваат да го остварат својот сон. Многу достигнувања се случиле на качувачките насоки, а и ден денес се случуваат. Едно од нив се случи токму оваа година кога Алекс Хонолд го запиша своето име во историјата со…
Stani avtor

Последно од Блог

Оди најгоре