ИстражиЕзераПриродни езера
Трагите од прастариот живот на дното од неговите води ја одредува и староста на Охридското езеро меѓу 4 и 10 милиони години, а тоа воедно го прави и најстарото езеро езеро во Европа и едно од најстарите во светот. Иако…
Второто по големина езеро, Преспанското езеро е сместено во крајниот југозападен дел, на тромеѓата на Македонија, Албанија и Грција, од кои 176,8 км2 влегуваат токму во границата на Македонија. Преспанското езеро е богато со растителен и животински свет. Од особено…
Во југоисточниот дел на Македонија, на границата со Грција сместено е едно од трите македонски езера, Доранското езеро. Најзпознатата легенда зборува дека некоја девојка била толку заслепена и занесена од љубовта кон своето момче што заборавила да ги затвори изворите…

Facebook

Времето денес

Настани

Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Партнери


Социјални мрежи

Оди најгоре