Малешевија

Најубавиот планински масив во источниот дел на Македонија – Малешевските планини се покриени со најчудесната букова и дабова шума. Токму тоа бесценето богатство од букова шума, борови и дабови биле пресудни да го носи името Малеш-планина.

Високо горе, во нејзините прегратки заспиваат највисоките врвови Џами Тепе (1.801 м) и Ченгино Кале (1.748 м). Во највиоките делови немирно ита изворскиот дел на реката Брегалница и Ратевска Река, кои длабоко се впиени во старите палезоитски карпи.

Општи информации

  • Највисок врв: Џами Тепе (1801 мнв.)
  • Патеки до врв: -

Мапа

Facebook

Времето денес

Настани

Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Партнери


Социјални мрежи

Оди најгоре