Освојувачот на златниот медал, олимпиецот Кјелд Нуис отпатува во Лулео, Шведска да се увери колку може да биде брз на мраз. Ова за него претставува посебен предизвик.

Неговиот тим изгради воздушен штит - поставен зад автомобилот - и посебен аеродинамичен брзински костум со што му се дозволува да се движи колку што е можно побрзо.

На крајот сите беа изненадени и импресионирани, достигнувајќи максимална брзина од 93 километри на час.