Во недела ќе одиме во демирхисарско, топлиот крај на дедо ми Мишо, од каде имам само убави спомени од детството. Се обидувам да се убедам дека е време за спиење, зашто треба да се станува во 4:30 сабајле, ама невозможно е. Спијам некое кратко време и ете го алармот. Се борам да станам и кога се свестувам и ми текнува што ме чека, срипувам од креветот.

Кога викендот го резервираш за омилениот град, па тоа уште и вклучува прошетка до околните села-планини, знаеш дека нема шанси да не те чека уште еден преубав викенд.

Ќе се обидам да го опфатам секој момент, додека сум уште сум под импресии, додека ме држи убавото чувство после оваа наша прошетка по Даутица.

Петтиот врв од предизвикот „12 врвови” беше врвот Орле, на планината Вишешница. Горе-долу, тоа беше се’ што знаев. Имаше некоја објава дека турата е ставена во категорија на средно тешки до тешки горски акции, поради условите на теренот, ама истата таа објава си ја земав здраво за готово и не и обрнав многу внимание.

Овој викенд (29.01.2017) во организација на планинарскиот клуб „Македон“ беше организирана акција на искачување на врвот Пелистер (2601 мнв.) по патеката која води преку Камењарот.

Последни вести

Најпопуларни вести

Facebook

logo-medium.png

Барај