Последните денови од јуни го направија Мон Блан една од најжешките дестинации за летање. Перфектни услови, одлични термики и облачна база над 5500 метри доведоа стотици љубители на параглајдингот во овој дел на Европа.

Нашиот акро пилот Борис Јаневски изминатава недела беше во Логара, Албанија каде неколку дена имаше квалитетен акро тренинг над море.

Во прилог погледнете го видеото кое го сподели од таму.

Петар Лончар е акро-пилот од Србија кој со параглајдинг се занимава уште од 2003 година, на свои 17 години. Моментално е претставник на U-Turn Paragliders, работи како тест и акро пилот.

На 16 јуни идната година започнува 9-тото издание на Red Bull X-Alps кое најверојатно ќе биде едно од најтешките параглајдинг натпревари во светот. Меѓу 32-та избрани пилоти на стартот за прв пат помеѓу елитата ќе биде и еден пилот од бившите ЈУ простори - хрватот Марко Хргетиќ Хрга.

Изминатиот викенд тимот на параглајдинг клубот Акро Македонија од Скопје имаа одлични услови за одличен тренинг на теренот кој тие го користат, Ајватовски рид, во близина на Скопје.

Зимските денови кои се полни со сончеви зраци и насмевки се нашите омилени денови. Ја користиме секоја можност да излеземе од градот и да го поминеме времето високо во планините.

Последни вести

Најпопуларни вести

Сместување

Booking.com
logo-medium.png

Барај