Што е тоа акробатско летање?

Акробатското летање како што самиот збор кажува, е уметност на правење трикови во воздух и на земја (freestyle).

Дали е опасно?

Ако се работи постапно, ако се развиваат моторичките способности кај пилотот, ако се лета на безбедна висина со соодветна опрема опасноста ќе биде минимална!

Опремата за почетници е многу скапа?

Не, воопшто не е, и ако се одлучите да почнете, нема да ви треба ваша опрема за почеток. Мит е дека параглајдингот е многу скап спорт. Нормално дека си бара средства, но земете во обзир дека еден пар скии или сноуборд опрема ќе Ве чини поскапо од почетничката опрема за летање.

Потребни се уште момци и девојки да ни се придружат во овој спорт.

Ако ве интересира повеќе за параглајдингот слободно контактирајте го тимот на Акро Македонија каде ќе ги добиете сите информации!