Зимските денови кои се полни со сончеви зраци и насмевки се нашите омилени денови. Ја користиме секоја можност да излеземе од градот и да го поминеме времето високо во планините.

Aко имаме среќа, за добро време, во комбинација со вистински услови да го направат денот совршен не само за скијање и други типични зимски активности, туку и за незаборавно будење на небото.

Ако некогаш сте сонувале да летате над Мусала и гледајќи го највисокиот врв на Балканот од птичја перспектива, параглајдингот Ви го овозможува тоа.

Во прилог погледнете го видеото каде небото е отворено за параглајдинг лет на планината Рила, над врвот Мусала. Сигурни сме дека ќе ве натера да го пробате ова.