Athens Flying Week е еден од најголемите настани во воздушните спортови и летањето, кое се одржува во Грција. Оваа година настанот се одржа од 11 до 17 септември, а еден од параглајдеристите кои ги покажа своите воздушни способности е Хорацио Лоренс.

Во видеото подолу го гледаме Хорацио во „позиција“ во која сме навикнати да го гледаме најчесто - „со главата надолу“. Шала настрана, најинтересно во шоуто на параглајдеристот (освен акро фигурите сами по себе) е дека во непосредна близина до него лета и хеликоптер, кој го пилотира Димитрис Вервелис. Ова е нешто ново за нив, што и двајцата не го искусиле до сега.