Најмладиот член на Акро Македонија, Александар Велјановски, за прв пат полета во тандем со неговиот татко Мендо Велјановски.

Воедно Мендо Велјановски е првиот човек кој го донесе овој спорт во Македонија уште во 1988 година.

Во прилог видеото од тандем летот.