Оваа недела имаше доста битни случувања од настанот X-Alps Adventure Race, каде се измешани планинското трчање и параглајдингот.

За да добиете подобaр преглед за она што вклучува овој настан, ѕирнете го видеото подолу, во кое се прикажани некои од најважни денови на овој настан. Ќе добиете увид што правеле овие спортисти за време на трката кон Монако.