Параглајдингот е еден од најлесните начини да се оствари сонот на човекот да лета. Затоа без обѕир што е релативно нов, овој адреналински спорт многу брзо стана популарен. Интересот за параглајдинг интензивно се шири, особено во последните петнаесет години, денес го достигна врвот на спортското воздухопловство.

Жан Бапист-Чендлер е француски параглајдерист, а воедно и продуцент на бесни видеа од неговата област каде ги презентира своите вештини до максимум. Погледнете го неговото последно видео Weightless...

Athens Flying Week е еден од најголемите настани во воздушните спортови и летањето, кое се одржува во Грција. Оваа година настанот се одржа од 11 до 17 септември, а еден од параглајдеристите кои ги покажа своите воздушни способности е Хорацио Лоренс.

Една од најуникатните авантуристички трки само што започна. Пред два дена Red Bull X-Alps започна во Салцбург, Австрија, каде што 31 натпреварувач излегоа на стартната линија.

Започна одбројувањето за Red Bull X-Alps, спектакуларен натпревар низ Алпите, кој ќе започне на 2 јули оваа година од Салзбург, па се до Монако, по рута која се поминува пеш и со параглајдер.

Доломити е едно од најпознатите величенствени места во Европа, гледани од воздух. Задоволството да си над ова карпесто здание со параглајдер е незаборавно.

Параглајдерството во Македонија има одредена традиција. Благодарение на планинскиот релјеф, лесниот пристап до планините, и временските услови кои овозможуваат летање преку целата година

Замислете убав сончев пролетен ден, зеленило насекаде, го паркирате вашиот автомобил на еден убав планински предел со прекрасен поглед. Го отворате багажникот од вашиот автомобил и го земате вашиот параглајдер спакуван во ранец, го ставате на грб и пешачите до одредена точка од каде би сакале да полетате.

Последни вести

Најпопуларни вести

Facebook

logo-medium.png
© 2018. Сите права се задржани.

Барај