Да се навратиме во октомври, кога качувачите Бред Гобрајт и Џим Рејнолдс поставија нов рекорд на „Носот“ во Јосемити, што претставува најкорисно искачување во светот со експлозивни 2 часа, 19 минути и 44 секунди.

Тоа е 4 минути побрзо од претходниот рекорд поставен од Ханс Флорине и Алекс Хонолд. Во оваа видео снимка ги гледаме двајцата качувачи на ѕидот додека се движат нагоре. Ова не е некој стилизиран документарец со висока продукција, туку овие снимки се снимени на нивното качување кон остварување на рекордот. Тоа го прави подобро.