Ако не сте доволно информирани за слободното соло качување на Ел Капитан на Алекс Хонолд тогаш ова видео е за вас каде тој зборува за ризикот и предизвиците за овој подвиг.

Хонолд ги споделува своите мисли за неговото прекрасно искачување од 2017 година на исконската карпа во светот, без употреба на јажиња, осигурување или која било друга заштитна опрема.

Како и обично, разговорот оди во насока кон ризиците и опасностите кои се вклучени во овој страшен и високо-ризичен спорт.