Повеќето авантуристички видеа што ги споделуваме се за неверојатни патувања кои режисерот ги доживува при креирањето на тој клип.

Тие ретко ги покажуваат тешкотиите што ги надминуваат и со кои се соочуваат по патот само за да ги добијат прекрасните снимки што го сочинуваат видео клипот. Но не во ова видео.

Овде му се придружуваме на Питер Хоххаузер, кој тргнува на петмесечно патување, кој ќе ја помине целата должина на Pacific Crest Trail (PCT), која опфаќа околу 4250 километри.

Овој фантастичен видео-есеј ни ги покажува подемите и падовите со кои се соочил на патот, и еден предупредувачки спојлер, но сепак на крајот излегува дека е прилично убаво патешествие. Уживајте!