Кога станува збор за планинарењето и алпинизмот, постојат неколку врвови што се од големо значење, а еден од нив е и Матерхорн. Се издигнува на височина од 4478 метри, а во историјата бил одличен терен за обука на некои од најдобрите алпинисти.

Со својата исконска форма е многу добро познат на сите, дури и оние кои никогаш не го виделе. Во прилог следува документарен филм за оваа планина, каде ќе видиме зошто Матерхорн е толку често гледан од планинарската заедница и ќе откриеме се што е потребно за искачување на овој маркантен врв.

Сместете се удобно, бидејќи овој видео запис вреди да се види. Уживајте!