Додека Алекс Хонолд се качуваше на Ел Капитан без јажиња изминатиот викенд, исто така беше сниман за претстојниот документарен филм за неговите напори. Иако целосниот видео материјал веројатно е далеку од реализација, National Geographic ги објави првите снимки од искачувањето.

Во видеото, ќе добиете увид како искачуваше Алекс, прилепен за ѕидот, многу високо над земјата, што остава без здив било кого кога ќе се земе предвид дека се искачува без сигурносни јажиња.