Кален Ториен професионална скијачка и авантуристка, минатата есен пројде 400 километри и 18 дена во соло предизвик на Сиера Невада, планински венец во западниот дел на САД. Прашањето ќе биде „Ама, зошто?“

Добро, Кален, најверојатно вели се најдобро „Ние поминуваме многу време барајќи одговори, надевајќи се дека надворешните сили ќе не поткачат во царството на размислувањето, едноставноста во прошетката во шумата може да ни обезбеди непостојаност која многу често не ја забележуваме. Таму надвор е толку јаснo и едноставно.“

Во продукција на Salomon TV следи кратко филмче од ова патешествие на Кален.