Ви го презентираме видео записот на качувачката ѕвезда Адам Ондра од Чешка, кој минатата година беше во Македонија каде искачуваше насоки со тежина од 8а, 8b, 9а и 9а+ во Мавровскиот регион.

Втора зима по ред се случува спасувачка акција на масивот Каракорум. Во петокот хеликоптери ги бараа Даниеле Нарди и Том Балард, кои се обидуваа да се искачат на деветиот по височина врв во светот Нанга Парбат во календарска зима.

Reel Rock излезе со цврстa формула многу одамна: изберете неколку кратки филмови кои колективно предизвикуваат широк спектар на емоции. Не е доволно да се следи само херојското патување или антагонистот (карпата) наспроти протагонистот (качувачот кој на крајот го прави искачувањето). Reel Rock ќе ве натера да се смеете, воздивнувате, се прашувате, расположите, и веројатно заплачете.

Што ги тера луѓето да одат низ длабокиот снег незнаејќи каде е следниот стометарски процеп кој може да ги проголта и никој да не ги пронајде? Што ги мотивира да се качуваат по стрмните карпи знаејќи дека еден погрешен потег значи сигурна смрт?

Последни вести

Најпопуларни вести

Facebook

logo-medium.png

Барај