Планинските тркачи Александар Кирковски, Марјан Бонев, Никола Илиевски и Филип Симоновски ја поминаа веројатно најдолгата рута во еден ден реализирана на Корабскиот планински масив.

На 07.09.2019 година во Италија се одржа европското првенство во скајранинг на кое за првпат настапи репрезентацијата на Македонија. Патеката беше со должина од 31 км и 2600D+ по доста технички алпски терен, а трчаа четворица наши спортисти/ки и сите успешно ја завршија трката.

Оваа недела е недела на Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB®)! Суштински настан за сите планински тркачи од целиот свет. Секоја година, елитата на светските тркачи се наоѓа во Шамони заедно со скоро 10.000 тркачи кои сакаат да учествуваат на една од 7-те трки на настанот. Оваа година настанот се одржува од 26ти август до 1 септември.

Александар Кирковски продолжува со низата на брзински алпски искачувања! Денес успешно направи брзинско искачување на вториот највисок Алпски врв Дуфоршпиц (4634 м.) на масивот Монте Роса кој се наоѓа во Швајцарија.

Последни вести

Превоз

Возен ред Македонски железници
Возен ред ЈСП Скопје

Најпопуларни вести

Сместување

Booking.com
logo-medium.png

Барај