Дали сте подготвени за вашата дневна доза инспирација? Ви го претставуваме планинарот и спортист Рамон Бланко, кој се искачил низ целиот свет и учествувал на некои од најголемите авантуристички трки, вклучувајќи го и оригиналниот Еко-предизвик.

Во ова видео Рамон трча на маратонска патека од 42 км, со што само по себе е импресивен подвиг. Но, кога ќе го разгледате фактот дека тој има 85 години, приказната добива сосема нова димензија. Се надеваме дека сите ќе имаме многу забава и авантури кога ќе бидеме на 85-годишна возраст. Инспириративно навистина!