Вчера заврши една од најпрестижните планински трки во светот Ultra Trail du Mont Blanc, која воедно претставува светско првенство во планинско трчање со дистанцца од 170 км со 10.000 метри денивелација.

Нашата претставничка Мери Мирческа од Прилеп успешно ја заврши трката со време од 42:13:31 часа и се пласираше на 65тото место во женска конкуренција.

Мери е втора македонка која успешно ја истрчала оваа трка (во 2014 година Светлана Стојаноска финишира за околу 45 часа).

Meri Mirceska