Минатиот месец Александар Кирковски успеа брзински да го искачи највисокиот врв во Јужна Америка Аконкагва (6962 мнв), воедно и втор највисок врв во светот после Монт Еверест надвор од Хималаите.

Во прилог ви презентираме видео каде Алек и Мики зборуваат за ова искачување во режија на Alga San.