Овогодинешната трка Ultra-Trail du Mont-Blanc се одржа изминатиот викенд, каде се собраа едни од најдобрите тркачи во светот, кои тргнаа по тешкиот пат околу планината.

Франсоа де Ахен беше победник на оваа трка кој ја заврши за 19 часа, 1 минута и 32 секунди, 15+ минути побрз од Килиан Жорнет, за кого знаеме дека е тежок тркач.

Најдобрите моменти од оваа реномирана трка погледнете ги во видеото подолу.