Третото зимско издание на Церипашина Вертикал помина во одлични услови и енергија од страна на сите учесници. Поради променливите временски услови и новата покривка од снег трката беше скратена до заслонот на Церипашина (2390 мнв), а зимскиот предизвик го прифатија 26 души од кои 25 успешно го завршија.

Тимот на ТРЕКС и ПСД Макпетрол би сакал да се заблагодари за сите љубители на планината и трчањето кои беа дел од Церипашина Вертикал 2017 и секако на сите оние кои се вклучија во нејзиниот организациски дел.

Ceripasina Vertikal

Ceripasina Vertikal

На следниот линк следат резултатите од трката - РЕЗУЛТАТИ