Само ги облекувате скиите и се спуштате по стазата. Хм... Мислевте дека е толку едноставно? Размислете повторно! Само ако погледнете надвор од границите на скијачкиот центар, ќе видите дека постојат многу различни видови скијање. Може да биде корисно (всушност, од клучно значење е!) да ги знаете разликите.

На 17 март, седум атлети тргнаа во предизвикот да ја поминат најдолгата ски патека во светот. Поаѓа од австрискиот главен град Виена, поминува низ некои од највисоките врвови на Алпите и завршува во францускиот град Ница.

1917 километри и 85 000 метри позитивна денивелација преку најзначајните врвови на Алпите е најдолгата скијачка тура во светот. Почнува од австрискиот главен град Виена, а завршува во францускиот град Ница.

Фрирајд скијањето во Македонија станува еден брзо-растечки и доста популарен адреналински спорт. Македонија има долги планински масиви долж западната граница и некои од најстрмните падини се на северозападната страна

Како скијач кога ќе се соочите со длабок и ненатапкан снег добро е да имате на ум за каков вид на снег се работи. Ризикот од лавина секогаш постои! Никогаш не одете сами и секогаш најавувајте се кај вашите пријатели за вашиот престој во природа и планираното време на враќање.

Последни вести

Превоз

Возен ред Македонски железници
Возен ред ЈСП Скопје

Најпопуларни вести

Сместување

Booking.com
logo-medium.png

Барај