Производителот на спортска опрема La Sportiva од Италија го повлече шлемот Mulaz (продуктот број 66V) откако белгиската владина агенција Economie, со тест утврдила дека не го исполнува стандардот 2492: 2012 (заштита од механички удари). La Sportiva ги замолува сите корисници кои го купиле шлемот Mulaz да го вратат во најблиската продавница со доказ за купувањето.

Планинарски клуб „Љуботен“ со чест и задоволство Ве поканува на изложбата "85 години Попова Шапка".

Изложбата ќе биде поставена во големата сала на ДМУ „Тодор Скалоски – Тетоец“ - Тетово

Борис Јаневски заедно со Иле Маркоски направија freedive сесија во Охридското езеро каде успеаа да фатат одлични кадри од подводниот свет.

Покрај риби, змии, јајца од гуски, го „фатија“ и реткиот езерски рак кој во осумдесеттите години речиси исчезнал!

Личната удобност и практичност обично се силите чија трајна борба го обликува дизајнот на мобилниот дом на една од двете непријателски страни. За да се постигне баланс, честопати е неопходен компромис во големината, тежината, опремата…

Од 1 јули оваа година во Нов Зеланд стапи на сила забраната за употреба на пластични кеси за еднократна употреба. Во овој поглед, комерцијалните локации низ целата земја нема да понудат слични производи на своите клиенти.

Камп приколките постојат долги години и со времето видот им се менувал во неколку наврати. По патиштата сеуште можат да се забележат различни ретро класици. Класици со необичен дизајн.

Вчерашниот ден пред 154 години наназад, во далечната 1865 година, е денот кога највисокиот врв во светот официјално го добива своето сегашно име - Еверест.

Осумилјадникот е именуван по Џорџ Еверест, британски геодет, картограф, воен офицер и инженер,

Ноќеска на 91-вото издание на Оскарите во Лос Анџелес, филмот за слободното искачување на Ел Капитан на Алекс Хонолд, Free Solo го освои Оскарот за најдобар документарен филм!

Последни вести

Превоз

Возен ред Македонски железници
Возен ред ЈСП Скопје

Најпопуларни вести

Сместување

Booking.com
logo-medium.png

Барај