Ако мислите дека овие фотографии се обработени во Photoshop, се лажете!

Овие дена пролетните бури преовладаа низ целиот Балкан, и се честа појава, а грмотевиците од кои многумина се плашат, некои се инспирирани да создадат вистински мали ремек - дела.

Velika Gorica

Хрватот Јосип Шкоф од Велика Горица ги сними овие чудесни прикази од својот град над кој се беснееше бура, која почнала да „игра по небото“.

Блесоците од грмотевиците на фотографиите создадоа ефект достоен за холивудски филмови, а благодарејќи на Јосип, може да видиме како изгледал „великогоричкиот армагедон“.

Velika Gorica