Борис Јаневски, покрај параглајдинг неколку години се занимава и со street workout, каде е и натпреварувач во овој спорт и води тренинзи на луѓе кои сакаат да тренираат.

Во овој спорт се користи самата тежина на телото, нема дополнителни тегови и слично. Тренирајќи со својата тежина телото најдобро се развива поготово кај младите.

Во следното видео погледнете ја уметноста на овој спорт.