Секоја година, Google ја претставува својата листа со најбараните дестинации. Погледнете ги првите десет за 2017 година.

Се заснова на најпопуларните клучни зборови внесени во пребарувачот во последните 12 месеци.

Дали сакате да знаете кои се местата кои луѓето најмногу ги истражуваа оваа година? Одговорот на ова прашање може да Ве инспирира да направите нови патувања на едно од најпопуларните места во светот!

Дали Македонија е меѓу нив? Подолу ќе може да го најдете одговорот на ова прашање.

Сакате возбудливи патувања, без оглед на која точка на светот се движите!

Најпопуларните дестинации на Google за 2017 година се:

  1. Лас Вегас
  2. Барселона
  3. Миртл Бич
  4. Аспен
  5. Пунта Кана
  6. Малдивите
  7. Туркс и Каикос
  8. Бали
  9. Канкун
  10. Бермуда