Сакате да видите нешто од кое навистина би се уплашиле? Ова е Лукас Ирмлер кој е љубител да оди по јаже. Но за да го направи искуството навистина високо адреналинско, тој избира невообичаено место.

Тој затегна јаже меѓу огромните карпи во Хау во Тасманија на височина од 300 метри.

Лукас прв пат застанал на јаже во 2006 година и признава дека тоа е многу поразлично од сите спортови кои ги практикувал дотогаш. Ова хоби брзо му се претвора во страст, а од 2011 година и во професија.

Погледнете како изгледа да шетате на 300 метри во воздух!