Личната удобност и практичност обично се силите чија трајна борба го обликува дизајнот на мобилниот дом на една од двете непријателски страни. За да се постигне баланс, честопати е неопходен компромис во големината, тежината, опремата…

BeauEr 3X

Решен да стави крај на оваа борба, францускиот изумител Ерик Беу создава оптимален караван. Доволно е лесен за да се влече со мал автомобил, доволно мал за да може лесно да се транспортира и да се вклопи во тесни места кога не е во употреба и доволно широк за да смести во себе три простории, заедно со потребната опрема, бидејќи оптималниот караван на Ерик е телескопски!

BeauEr 3X

BeauEr 3X е неверојатна креација со класичен каравански винтиџ дизајн и димензии на Фолксваген Буба (во режим на транспорт) што е во состојба да го зголеми својот волумен три пати, а притоа нуди луксуз и удобност како современите каравани.

BeauEr 3X

Овој елемент на трансформирање се состои од два алуминиумски композитни модули прикачени на фиксен центар и е способен да се прошири од 1,8 метри на импресивни 4,60 метри за само 20 секунди, обезбедувајќи му на својот сопственик простор за живеење од 12 квадратни метри.

BeauEr 3X

Самиот процес на истегнување и собирање е автоматски - со помош на електрични цилиндри (со дупликат рачен систем во случај на дефект) и не бара претходна подготовка, освен притискање на копче.

Малите димензии на BeauEr 3X на патот го зголемуваат маневрирањето на автомобилот, а во трите простории во стационарен режим можат да бидат сместени до 4 лица.

BeauEr 3X

Креаторот на неконвенционалниот концепт, исто така, ја разгледал околината, вклучувајќи многу рециклирани материјали во проектот, како што е конопот што се користи во случај на изолација.

Ако горенаведеното не ве импресионира доволно, погледнете го ова видео: