Американскиот пар Роберт и Саманта Гарлоу од градот Јаким во Вашингтон одлучија да ја одгледаат својата деветмесечна ќерка во дом од 19 квадрати изграден за нешто повеќе од 23 илјади евра.

Одлуката за живот во малиот дом на тркала, американскиот архитект и медицинската сестра ја донесоа после долгогодишното плаќање на високи кирии.

Незаинтересирани за подигнување кредит, младиот американски пар одлучил да изгради куќа на тркала која траела 14 месеци.

Домот на семејството Гарлоу се одликува со практични и функционални решенија кои животот во 19 квадрати го прави значително лесен.