На аголот на качувачките насоки Гнар и Сенд Ит, компанијата 37,5, која произведува материјали за контрола на температурата кои се наоѓаат во производите на Adidas, Rab и Point6, отвори дводневна поп-ап продавница на кањонот Елдорадо.

Cliffside

Продавницата со име Клифсајд, e изградена на влезот од работ Black Diamond. Клифсајд виси на ѕидот Бастилја на 90 метри од земјата. Со овој подвиг се зголеми Фондот за пристап, Американскиот алпинистички клуб и Акциониот комитет за Елдорадо со 15.000 американски долари, парични средства со кои ќе се заменат старите сидришта. Ова е прилично супер.

Cliffside

Дејв Бивотер кој е вработен во 37,5 и страствен алпинист, ја предводеше продавницата и им делеше бесплатни слоеви на качувачите, кога чувствуваа студ од променливото време.

Откако Клифсајд беше наместена од Џош Гроус и други водичи од Планинската школа Колорадо, Бивотер помина два дена во продавницата. Во текот на една деценија тој беше ренџер и качувач на Тетоните, така што на Бивотер не му е непознато да виси на карпестите ѕидини.