Сара и Мет Парк, пораснале не толку далеку еден од друг во Јута. Родителите на Сара секогаш биле љубители на природата, така што таа со нејзиното семејство едноставно правеле камп патувања низ Западот со желба да истражуваат.

Ако се продолжи со согорување на фосилни горива на неодредено време, глобалното затоплување на крајот ќе го стопи сиот мраз на половите и на планинските врвови, а нивото на морето ќе се подигне за 65 метри. Погледнете како би изгледале крајбрежјата во светот.

Полинезија ќе исчезне под бранови, Пакистан и јужна Индија ќе бидат напуштени, а Европа полека ќе се претвора во пустина. Така би изгледал светот доколку во просек се зголемат температурите за четири степени.

Осло, Лондон и Амстердам се водечките градови во светот кои се борат во намалувањето на емисиите на штетни гасови од градскиот превоз, покажува студијата на лондонскиот Центар за економски и работни истражувања (CEBR).

Во тинејџерските години Фредрик Шенхолм започнал со работа во фото студиото на неговиот татко во Гетебург во Шведска. Меѓутоа, во тоа време бил целосно незаинтересиран за фотогарфија. „Најмногу сакав да заработам пари за некое пиво“, се присеќава. Но подоцна татко му му купил фотоапарат кога имал 16 години, со што оттогаш станал опседнат со уметноста.

Британецот Брајсон Вилијам Вердун Хејс, ветеран од Втората светска војна и учесник во отфрлувањето на сојузните сили во Нормадија, вчера скокна со падобран на 101 година од животот и стана најстарата личност на светот што го стори тоа.

Последни вести

Превоз

Возен ред Македонски железници
Возен ред ЈСП Скопје

Најпопуларни вести

Сместување

Booking.com
logo-medium.png

Барај