Денес, напредокот на технологијата и развојот на апликациите за паметни телефони ни даваат целосна слобода да го организираме самото патување од соништата.

Затоа ви подготвивме 5 апликации кои можат многу да ви помогнат кога патувате надвор од земјата.

1. Bravolol

Ова е исклучително лесен начин да се покаже дека јазичните бариери не постојат во 21 век. Апликацијата собира стотици популарни фрази на 18 јазици, почнувајќи со англиски и руски јазик, па дури и кинески и индонезиски јазик.

2. Where Chefs Eat

Малку е веројатно дека секој е подобро запознаен со храната од страна на готвачите. Затоа апликацијата Where Chefs Eat ги покажува најдобрите ресторани препорачани од готвачи. Постојат повеќе од 3000 препораки од целиот свет. Меѓу готвачите чии препораки можете да ги следите се Рене Реџепи, Дејвид Чанг и Џејсон Атертон.

3. App in the Air

Оваа апликација е детално упатство за патување со авион преку телефон. Може да ги најдете сите детали за летот - кога почнува и завршува регистрацијата на патници, кога се влегува во авионот и за колку време е закажано да полета. Системските пораки предупредуваат за почетокот на секоја етапа, па да го испуштите летот е речиси невозможно.

4. BringFido

Ако се прашувате каде да го оставите вашето домашно милениче додека сте на одмор - ова е едно од најчестите прашања што си ги поставуваат сопствениците на кучиња, мачки и други миленичиња. Апликацијата ви ги покажува сите хотели кои ги примаат своите гости со нивните миленици без парични казни и доплата, а дури може да направите и резервација за нив.

5. Google Trips

Една од најновите апликации што ја објави интернет гигантот минатата есен е „Google Trips“, кои брзо ги почувствуваа корисниците и се покажа како еден од најпогодните и брзи начини за планирање на патувања. Апликацијата го скенира вашето поштенско сандаче на Gmail и ги зема сите информации за резервации за патувања - хотелски резервации, авионски патувања и друго. Потоа автоматски ги групира податоците во посебна страница, со што ви се зачувува нов запис во сандачето за да го проверите бројот на летот и адресата на хотелот. Во апликацијата исто така има и лесен систем за препораки, како и можност да ги организирате вашите интереси.