Gore-Tex е една од најпознатите и проверени ткаенини во outdoor индустријата, обезбедувајќи заштита од ветер и дожд. Но, што ќе се случи ако нашите јакни, пантолони или друга облека од Gore-Tex се скинат?

Дали облеката е направена за добро? Како што се испоставува, можете да нанесете неколку едноставни закрпи на вашата Gore-Tex опрема за да ја одржите за во незгодни услови и ситуации.

Видеото подолу ни покажува како точно да ја поправиме нашата Gore-Tex облека доколку ни се скине, за да не заврши во ѓубре, а и да не спречи да купиме нова облека во моменти кога не сме подготвени.