Планирате следно патување, подготвивте маршрута, ги одбравте местата кои што сакате да ги видите и... секогаш стигнувате до сместувањето. Треба да се сместите негде и да ги одморите нозете после долгите прошетки. Но, колку често сте биле на место каде ќе ги задоволите вашите очекувања на релаксирачки одмор?

Колку пати сте ја добиле слободата што ја оставате покрај вашето сиво секојдневие? Колку пати сте морале да се справите со ненаметливи гости во хотел? Не е потребно да ни одговорите, бидејќи ние дојдовме до вашите заклучоци.

Што мислите вашето следно патување да биде со шатор? Сигурно ќе биде поекономично, поволно и може да преноќите онаму каде што ви се допаѓа.

Шатор

За оние кои што не скокнаа од радост веднаш на нашето претходно прашање, избравме 10 причини зошто шаторот е подобар избор од хотелот. Другите можат да продолжат да читаат и да потврдуваат.

1. Ние ја одредуваме цената на сместување! Што и да си зборуваме, буџетот во голема мера одредува каде, како и колку ќе патуваме, затоа земете го шаторот и бидете сигурни дека ќе имате пари да патувате барем неколку дена повеќе отколку ако се сместите во хотел!

2. Релаксација! Затоа избегавме од канцеларијата, градот, од познатите загадувачи. Ако мораме да ги земеме предвид бучните гости и тврдења - добро, ајде да не одиме никаде. Меѓутоа, во шатор нема никој да нѐ вознемирува.

Шатор

3. Без резервации! Пред да тргнеме на подолго патување, ние обично започнуваме да бараме хотел кој е на погодно место, дали ни одговара цената и има слободни соби. Понекогаш излегува дека потрагата е долга и непријатна. Ако одиме на празничен одмор или во јака туристичка сезона, ситуацијата станува уште покомплицирана. Па, земете го шаторот под рамо и одете каде и да одберете!

4. Најдобар поглед! Често хотелите имаат неколку соби со прекрасен поглед кон морето или планината. Во повеќето случаи, тие се преполни или зафатени или на некој начин не ги добиваме ние. Па, со шатор нема да имаме таков проблем. Ние можеме да го избереме погледот со кој сакаме да заспиеме и да се разбудиме. Секој ден може да биде различен!

Шатор

5. Мобилност! Ова е еден од најважните погодности за луѓето кои сакаат за малку време да видат многу работи. Патувате на долги растојанија, доживувате сè што сакате. Не грижете се ако ја пропуштите вашата резервација, бидејќи можете да ја поминете ноќта во вашиот шатор каде и кога ќе одлучите.

6. Самостојност! Не треба да разговараме со пензиониран персонал или некој што ја прифаќа обврската да ни служи како најголем товар што светот го видел. Ако треба да ги ограничиме нашите социјални контакти по зафатената работна недела - одлуката е - шатор!

7. Простор! Дури и најмалиот шатор „доаѓа“ со неограничен двор - шума, ливада, река, езеро - што и да посакаме. И најкул работа е тоа што ние не мора да плаќаме за овие екстра работи!

Шатор

8. Романтика! Вечера подготвена на оган од нас ќе биде повкусна и пријатна од шведската маса во ресторанот на хотелот! Да покажеме некоја креативност и став. Освен тоа, нема никој што не сака да влезе во „соба“ со милијарда ѕвезди.

9. Се движиме по сопствен распоред! За среќа, во шаторот немора да се најавиме пред 14 часот и немора да се одјавиме до 12 часот.

Шатор

10. Похигиенски! Не верувате? Размислете колку луѓе престојувале во хотелската соба пред нас, ја употребиле прекривката, крпите... Во шаторот ние сме први и единствени корисници на прекривката, освен ако самите не одлучиме да ги споделиме со некој друг.