Во денешно време едвај некој се сомнева дека спортските активности се важни како за физичкото, така и за емоционалното здравје. За неколку дена ќе се одбележи Денот на детето, а ние Ви споделуваме 5 најважни причини зошто да го поттикнете детето да спортува.

Европскиот стандард EN 13537 е во употреба од 1 јануари 2005 година и е направен поради правилно информирање и заштита на потрошувачот. Ги стандардизира температурните зони на вреќата за спиење произведени или се во продажба во Европа.

Лекарите постојано предупредуваат на важноста на прошетките, но за да имате добри резултати, потребно е да пешачите многу повеќе отколку што мислите, стои во заклучокот на новата британска студија.

Доживувањето на секоја тура е индивидуално. Особено тоа се однесува на класификацијата на тежината на турата. Од таа причина да се оцени некоја тура не е ни малку лесно, а при тоа да се биде објективен и да се удоволи секому. Воглавно постојат два вида оценки на тежини на планинарски тури: техничка и кондициона.

Последни вести

Превоз

Возен ред Македонски железници
Возен ред ЈСП Скопје

Најпопуларни вести

Сместување

Booking.com
logo-medium.png

Барај