Овој премин има 29 „скалила“ и голем нагиб, така што претставува ноќна мора дури и за искусните возачи.

Планинскиот премин помеѓу Аргентина и Чиле е нешто што ќе ги исплаши и најискусните возачи. Многу кривини и голем нагиб го карактеризираат овој пат под називот Кристо Редентор.

Во еден момент се наоѓате на висина поголема од 3000 метри, а освен тоа што е опасен, патот е многу прометен. Претставува главна транспортна рута помеѓу Сантијаго и аргентинскиот град Мендоза.

Los Caracoles

На највисоката точка се наоѓа и статуа од Исус Христос. Необичниот пат доби и тунел кој е отворен во 1980 година.

Иако е долг околу 3 километри, го намали бројот на кривини кои се наоѓаат на него и барем малку им олесни на возачите.

Los Caracoles

Овој пат е прооден само во лето, кога во овие предели нема снег. Иако порано често се користел, сега по него се водат воглавно туристички тури.