Изгубениот град Петра во Јордан е навистина едно од најголемите чуда на светот. Тоа е неверојатна дестинација во Јордан, која едноставно мора да ја посетите за да поверувате.

Во ова видео, ќе добиете сосема нов изглед на местото, BASE скокачот Мајлс Даизер ќе скокне од врвот на „The Treasury“, исконски ѕид на целиот локалитет. Како што ќе забележите, нависината е скокачка зона.